Turski pileći doner kebap i tortilje




Priprema mesa:

500g piletine
100ml maslinovog ulja
2 čehna bjelog luka
1 kašikica muškatnog orašćića
1 kašikica curry
1 kašikica crvene mljevene paprike
1/5 kasikice čili
1 kašikica soli
1 kašikica vegete

* U veću posudu sjediniti maslinovo ulje,bjeli luk,muškatni orašćič,curry,mljevenu papriku,čili,so i vegetu. Zatim pripremljene sastojke preliti preko isječene piletine na trakice,ostaviti 2h da odstoji prekriveno prozirnom folijom.

Potrebni sastojci za tortilje:


400g brašna
1 kašikica soli
1 kašikica šećera
1 pakovanje praška za pecivo
80g margarina ili maslaca
250ml vode

* U brašno dodati šećer,so,prašak za pecivo i margarin ili maslac.Mjesiti oko 5min zatim dodati vodu te umjesiti fino glatko tijesto.Pripremljeno tijesto poktiti krpom,ostaviti 10min da odstoji.


Uzeti meso koje je odstojalo,1štapić za raćnjice i redati meso na štašić sve jedan komad preko drugog.Zatim staviti u zagrijanu rernu na 200C 30-40minuta.

*Tijesto podjeliti na 11loptica te svaku razvaljati u veličini tave u kojoj ćete peći (ja sam koristia tavu za palačinke).
Peći u tavi bez masnoce 2-3 minute sa svake strane (ringla ne smije biti previse topla,koristite srednju temperaturu).Kada se tortilje ispeku onako još tople redajte ih u kuhinjsku krpu i ostaviti 10minuta da se prohlade.
Te poslužite i uživajte u ukusu.PRIJATNO!!!


Pogledajte video recept na mom youtube kanalu EMIRAMIS KUHINJA.





Nema komentara:

Objavi komentar

Pamuk kifle

Dali ste probali da od jedne smjese tijesta možete da pravite peciva kako vam srce poželi? Mislite da to nije moguće?  Ja...