Potrebni sastojci:
* 1 kasikica suhog kvasca
* 1 kasikica secera
* 220g.brasna
* 1,5ml.mlijeka
* 1 kasika jogurta
* so,malo praska za pecivo i ulje
U posudu staviti secer,kvasac i jednu kasiku brasna promijesati,
preliti sa toplim mlijekom i ostaviti da nabubri 10-15 min.
U nabubreni kvasac dodati 1 kasiku jogurta,220g.brasna,1kasikicu soli i 3 kasike ulja.
Mijesiti kasikom sve dok se ne pocne odvajati od posude,posle tijesto mijesiti rukama, da dobijete fino i glatko tijesto oko 10min.mijesiti.
Kada ste umijesili tijesto pokriti krpom i ostaviti 30min.da se udupla na sobnoj temperaturi.
Uduplalo tijesto izrezati na 4 djela.
Uzeti jedan dio tijesta, i rastegnuti ga debljine prsta(napraviti kao slance samo malo duze).
Tako uraditi i sa ostala tri,redati ih jedan pored drugog ,te ih isjeci po duzini.
Staviti u tepsiju koju ste oblozili papirom za pecenje,pokriti krpom i ostaviti da malo nadodju oko 30min. peci 12 min na 200°C.
Dok se prstici peku napraviti preliv.
U posudu stavit 1 kasikicu soli,1kasiku brasna brasna i na vrh noza praska za pecivo,preliti sa malom soljom vode umjesiti(smijesa treba biti malo gusca od smijese za palacinke).
Zapecene prstice viljuskom preliti i vratiti u pecnicu jos 3-4 min.
Gotove prstice premazati sa malo ulja.
Prijatno
U videu je postupak kako se prave prstici.