* 2 kasikice suhog kvasca
* 1 kasikica secera
* oko 550g.brasna
* 2 dl.mlijeka
* 2 supene kasike jogurta
* so,ulje i malo praska za pecivo
U posudu staviti kvasac,secer i kasiku brasna sve promjesati,
i preliti sa toplim mlijekom.
Ostaviti 10-15 min da nabubri.
Kada je kvasac nabubrio,u njeg dodati jogurt,so,3 kasike ulja i
220g.brasna umijesiti sve sastojke,i ostaviti 30min.da odstoji.
U odstojalo tijesto dodati 250g.brasna umijesiti fino i glatko tijesto.
Isjeci tijesto,te praviti slance i redati u tepsiju oblozenu papirom
za pecenje.
Ostaviti slance da malo nadodju oko 30min.na sobnoj temperaturi.Peci 15min. na 200°C.
Dok se slanci peku pripremiti preliv za njih.
U posudu stavit 1 kasikicu soli,2kasikice brasna i na vrh noza praska za pecivo,preliti sa malom soljom vode umjesiti(smijesa treba biti malo gusca od smijese za palacinke).
Zapecene slance preliti i vratiti u pecnicu jos na 3-4 min.
Gotove slance premazati sa malo ulja.
Prijatno
U videu je postupak kako se prave slanci.
Nema komentara:
Objavi komentar