SLANCI

Potrebni sastojci:

2 kasikice suhog kvasca
* 1 kasikica secera
* oko 550g.brasna
* 2 dl.mlijeka
* 2 supene kasike jogurta
* so,ulje i malo praska za pecivo



   U posudu staviti kvasac,secer i kasiku brasna sve promjesati,
i preliti sa toplim mlijekom.
Ostaviti 10-15 min da nabubri.


    Kada je kvasac nabubrio,u njeg dodati jogurt,so,3 kasike ulja i
220g.brasna umijesiti sve sastojke,i ostaviti 30min.da odstoji.


    U odstojalo tijesto dodati 250g.brasna  umijesiti fino i glatko tijesto.


  Isjeci tijesto,te praviti slance i redati u tepsiju oblozenu papirom 
za pecenje.
  


   Ostaviti slance da malo nadodju oko 30min.na sobnoj temperaturi.Peci 15min. na 200°C.


   

   Dok se slanci peku pripremiti preliv za njih.

U posudu stavit 1 kasikicu soli,2kasikice brasna i na vrh noza praska za pecivo,preliti sa malom soljom vode umjesiti(smijesa treba biti malo gusca od smijese za palacinke).
Zapecene slance preliti i vratiti u pecnicu jos na 3-4 min. 
Gotove slance premazati sa malo ulja.
Prijatno

U videu je postupak kako se prave slanci.





    

Nema komentara:

Objavi komentar

Pamuk kifle

Dali ste probali da od jedne smjese tijesta možete da pravite peciva kako vam srce poželi? Mislite da to nije moguće?  Ja...