Milka torta






Potrebni sastojci za 3 kore:

- 12 bjelanaka
- 12 kašika šećera
- 150gr mljevenih lješnjaka
- 3 kašike brašna

Za fil:
- 12 žumanjaka
- 100gr šećera
- 3 kašike brašna
- 100gr šećera
- 3 pudinga od vanile
- 1l mlijeka
- 200gr milka čokolade sa sjecanim lješnjacima 
- 200gr milka bijele čokolade
- 250gr margarina
- 600ml vrhnja za šlag



Priprema kore:


Umutiti pjenasto 4 bjelanca,dodati 4 kašike šećera i mutit dok se šećer ne istopi.
Kašikom umješajte 50gr mljevenih lješnjaka i 1 kašiku brašna.Kalup obložiti papirom za pečenje,ulijte masu i pecite u predhodno zagrijanoj rerni na 200C 10-15minuta.
Na isti način ispecite jos 2 kore.



Priprema fila:



Žumanca dobro umutit sa 100gr šećera,dodajte 3 pudinga od vanile,100ml mlijeka i 3 kašike brašna.
U ostatak mlijeka dodajte 100gr šećera i stavite da prokuha,zatim dodajte žumanca i puding u prokuhalo mlijeko uz neprestano mjesanje 2-3minute dok se fil ne zgusne.
Gotovi fil podjeliti na 2 jednaka djela.
U jedan dio staviti bjelu milaka čokoladu,a u drugi dio staviti crnu milka čokoladu,ptomjesati da se čokolada istopi zatim pokriti kesom i ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Kada se filovi ohlade,umutite margarin i u svaki dio fila dodati polovinu margarina.

600ml vrhnja za šlag samo umutiti.


Filovanje torte:
Kora,crni fil,žuti fil,šlag-kora,crni fil,žuti fil,šlag-kora,crni fil,žuti fil,šlag i dekoracija po vašoj želji.


Sretno vam pravljenje ove torte,nadam se dacete uživati kao sto sam i ja uzivala,pitajte slobodno što vas zanima rado ću vam odgovoriti veliki pozdrav iz EMIRAMIS KUHINJE

Pamuk kifle

Dali ste probali da od jedne smjese tijesta možete da pravite peciva kako vam srce poželi? Mislite da to nije moguće?  Ja...