Milka torta






Potrebni sastojci za 3 kore:

- 12 bjelanaka
- 12 kašika šećera
- 150gr mljevenih lješnjaka
- 3 kašike brašna

Za fil:
- 12 žumanjaka
- 100gr šećera
- 3 kašike brašna
- 100gr šećera
- 3 pudinga od vanile
- 1l mlijeka
- 200gr milka čokolade sa sjecanim lješnjacima 
- 200gr milka bijele čokolade
- 250gr margarina
- 600ml vrhnja za šlag



Priprema kore:


Umutiti pjenasto 4 bjelanca,dodati 4 kašike šećera i mutit dok se šećer ne istopi.
Kašikom umješajte 50gr mljevenih lješnjaka i 1 kašiku brašna.Kalup obložiti papirom za pečenje,ulijte masu i pecite u predhodno zagrijanoj rerni na 200C 10-15minuta.
Na isti način ispecite jos 2 kore.



Priprema fila:



Žumanca dobro umutit sa 100gr šećera,dodajte 3 pudinga od vanile,100ml mlijeka i 3 kašike brašna.
U ostatak mlijeka dodajte 100gr šećera i stavite da prokuha,zatim dodajte žumanca i puding u prokuhalo mlijeko uz neprestano mjesanje 2-3minute dok se fil ne zgusne.
Gotovi fil podjeliti na 2 jednaka djela.
U jedan dio staviti bjelu milaka čokoladu,a u drugi dio staviti crnu milka čokoladu,ptomjesati da se čokolada istopi zatim pokriti kesom i ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Kada se filovi ohlade,umutite margarin i u svaki dio fila dodati polovinu margarina.

600ml vrhnja za šlag samo umutiti.


Filovanje torte:
Kora,crni fil,žuti fil,šlag-kora,crni fil,žuti fil,šlag-kora,crni fil,žuti fil,šlag i dekoracija po vašoj želji.


Sretno vam pravljenje ove torte,nadam se dacete uživati kao sto sam i ja uzivala,pitajte slobodno što vas zanima rado ću vam odgovoriti veliki pozdrav iz EMIRAMIS KUHINJE

Nema komentara:

Objavi komentar

Pamuk kifle

Dali ste probali da od jedne smjese tijesta možete da pravite peciva kako vam srce poželi? Mislite da to nije moguće?  Ja...