Krem supa od bundeve HOKAIDO






Hokaido bundeva(tikva) ima tvrdu narančastu ili crvenu koru.
Može se dugo čuvati,i na taj način dobijamo brdo vitamina.Skladištenjem hokaido bundeve povecava se u njoj udio ugljohidrata i vitamina.




Danas vam donosim recept za krem supu od bundeve,kašika puna vitamina.Uz to djeca je baš vole (testirala sam na svojim mališanima i ludi su  za njom).




Potrebni sastojci:


1 hokaido bundeva(tikva)
2 manja krompira
1 mrkva
1 glavica luka
1 povrtna kocka za supu
3 čehna bjelog luka
so i biber





*Oguliti očistiti hokaido bundevu te isjeći na krupnije komade.
Zatim oguliti krompir,luk,mrkvu,bjeli luk sve oprati te isjeći
na krupnije komadiće.



*U šerpu uliti 3-4kašike ulja te prvo propržiti luk,dodati bjeli luk,mrkvu i krompir dinstati 2-3 minute,posoliti i pobiberiti.
.Preliti vodom,vode dodati tek toliko da prekrije se svo povrće.
Pokriti te ostaviti da povrće omekša.





*Kada je povrće omekšalo,izmiksati štapnim mikserom ili
sve izmiksati u blenderu da se dobije krem supa.
Obavezno probati kada izmiksate povrće dali je dovoljno
slano,ako nije dodati soli i bibera po želji.




*Supu ostaviti da se prohladi zatim je poslužite.





Pogledajte video recept na mom youtube kanalu Emiramis kuhinja.

Pamuk kifle

Dali ste probali da od jedne smjese tijesta možete da pravite peciva kako vam srce poželi? Mislite da to nije moguće?  Ja...