Krem supa od bundeve HOKAIDO






Hokaido bundeva(tikva) ima tvrdu narančastu ili crvenu koru.
Može se dugo čuvati,i na taj način dobijamo brdo vitamina.Skladištenjem hokaido bundeve povecava se u njoj udio ugljohidrata i vitamina.




Danas vam donosim recept za krem supu od bundeve,kašika puna vitamina.Uz to djeca je baš vole (testirala sam na svojim mališanima i ludi su  za njom).




Potrebni sastojci:


1 hokaido bundeva(tikva)
2 manja krompira
1 mrkva
1 glavica luka
1 povrtna kocka za supu
3 čehna bjelog luka
so i biber





*Oguliti očistiti hokaido bundevu te isjeći na krupnije komade.
Zatim oguliti krompir,luk,mrkvu,bjeli luk sve oprati te isjeći
na krupnije komadiće.



*U šerpu uliti 3-4kašike ulja te prvo propržiti luk,dodati bjeli luk,mrkvu i krompir dinstati 2-3 minute,posoliti i pobiberiti.
.Preliti vodom,vode dodati tek toliko da prekrije se svo povrće.
Pokriti te ostaviti da povrće omekša.





*Kada je povrće omekšalo,izmiksati štapnim mikserom ili
sve izmiksati u blenderu da se dobije krem supa.
Obavezno probati kada izmiksate povrće dali je dovoljno
slano,ako nije dodati soli i bibera po želji.




*Supu ostaviti da se prohladi zatim je poslužite.





Pogledajte video recept na mom youtube kanalu Emiramis kuhinja.

Nema komentara:

Objavi komentar

Pamuk kifle

Dali ste probali da od jedne smjese tijesta možete da pravite peciva kako vam srce poželi? Mislite da to nije moguće?  Ja...