Slatka tajna



Potrebni sastojci:

450g čokolade
160g karamel bonbona
1000ml vrhnja za šlag
200g krem sira
200g šećera u prahu
1 kesica vanila šećera
petit keks

Priprema:


*Otopiti 150g čokolade te dodati 2kašike ulja,ostaviti da se malo prohladi.Za to vrijeme uzeti ovalnu akrpoalnu tepsiju ili neku drugu dublju tepsiju te ju obložiti sa prozirnom folijom,kesom ili aluminijskom folijom.
Zatim premazati foliju sa čokoladom,poredati keks preko čokolade,prvo dno zatim i bočne strane te ostaviti u fržider.

U šerpu staviti karamel bonbone i 200ml vrhnja za šlag,staviti na šporet da se karamel bonbone potpuno otope.Skinuti sa šporeta ostaviti da se potpuno ohladi.

Umutit ostatak vrhnja za šlag što čvršće dodati krem sir i šećer u prahu te ponovo mutiti da se svi sastojci sjedine.

Zatim izvaditi tepsiju iz frižidera sa čokoladom i keksom te istresti polovinu kreme u tepsiju,lijepo poravnjati.Zatim napraviti krug u kremi istresti karamel koji se ohladio,premazati sa ostatkom kreme,ostavti u frižider preko noći.


Istopiti 100g čokolade te dodati 2 kašike ulja sve umjesiti,malo prohladiti te premazati preko bjele kreme i ostaviti u frižider preko noći da se sve lijepo ohladi.

Kada se kolač ohladio izvaditi ga iz frižidera te okrenuti ga skinuti foliju,otopiti ostatak čololade dodati 2 kašike ulja te premazati dio na kom je folija bila preko čokolade zatim izdrobiti nekoliko petit keksa te posuti preko cjelog kolača ostaviti u frižider da se stegne te poslužiti.PRIJATNO!!!

Pogledajte i video recept na mom youtube kanalu EMIRAMIS KUHINJA.

Nema komentara:

Objavi komentar

Pamuk kifle

Dali ste probali da od jedne smjese tijesta možete da pravite peciva kako vam srce poželi? Mislite da to nije moguće?  Ja...